Inför Eurovision 2019 semifinal 1

Eurovision song contest pidetään tänä vuonna Israelissa. Ensimmäinen osakilpailu on jo tänään tiistaina, jossa suomi kilpailee DJ:llä Darude ja artistilla Sebastian Rejman. Seuraava karsinta on torstaina, jolloin ruotsin John Lundvik edustaa maataan. Lauantaina on siten finalli, ja kysymys on, näemmekö molempien maitten esiintyvä, ja mitkä tulee olemaan heidän vahvin kilpailu? Äänen Ylva ja A-J istuivat Eurovision song contestin Youtube- kanavan viereen tätä selvittämään.

Ylva on moni vuosien Euroviisujen katsoja ja rakastaja. Hänen sydän lyö vähän extraa Suomenruotsalaisille kuten Arja saijonmaa, mutta myös toisten maiden power naiset ovat makuun. A-J on pienestä lähtien rakastanut euroviisuja, lukuun ottamatta ne pari vuotta aikaisessa teini-iässä, kun kilpaillut olivat “noloja”. Tämä aika on kuitenkin kauan sitten mennyt ja nykyään hän ei voi olla puhumatta kaikista eri kappaleista.  

 

Finland/ Suomi

Totalt 2

A-J ger 1 och ylva ger 1 poäng

Ylva: Början är värst men hela låten är som att resa tillbaka till 2006, dessutom är sångaren dålig.

A-J: För någon som älskar sandstorm hade jag höga förväntningar på denna låt men fick istället något som inte riktigt går att beskriva som annat än kasst. Jag tycker att vi lyssnar på sandstorm istället.

 

Puolen/ Puola

Totalt 9

A-J ger 4 och Ylva ger 5

Ylva: Bra video men få se hur det blir på sen, om man ser på uppträdande från tävlingen i Polen känns det lite mer gladare och ändrar tyvärr tonen av låten .

A-J: Det första man lägger märke till är deras väldigt vackra klänningar. Låten däremot är lite skrovlig, avskalad och minimalistisk producerat vilket gör att låten autentisk .

 

Grekland/ Kreikka

Totalt 8

A-J ger 3 och Ylva ger 5 poäng

Ylva: Hennes röst är riktigt bra och så är hon vacker. Videon är avskalad men snygg, hoppas hon efterliknar den på scenen.

A-J: Jag tycker att man hört låten innan, vilket kan vara en bra och dålig sak samtidigt. Man skulle kunna höra låten på radio utan att reflektera att det är en eurovisionlåt. Men det har inget extra som jag vill ha från en vinnarlåt.

 

Australien/ Australia

Totalt 4

A-J ger 1 och 3 poäng.

A-J: Den konstiga jojk operan i början förvirrar mig. Sedan blir det nästan en technolåt men innan droppet utgår låten till opera igen. Om jag ska lyssna på opera i eurovision sammanhang lyssnar jag hellre på den legendariska Cezar- its my life från 2013.

Ylva: Jag gillar låten då den är nyskapande. Det finns inget som håller samman låtens delar men det gör inget då det ändå är en show.Trasdockan på pinnen är även väldigt bra och hoppas hon har med den på scenen i Israel.

 

Island/ Islanti

Totalt 7

A-J ger 3 och Ylva 4 poäng

Ylvand: Bra beat i låten och tycker den blir bättre för varje lyssning. Hela bidraget är väldigt isländskt, jätte isländsk. Videon med fjäll, karliga natur och metall. De sjunger på Islänska vilket är jätteroligt språk, jag älskar det. Det är som ett troll som pratar.

A-J: Om de går All in på scenen kan jag tycka att de blir bra. Låten är lite catchy och växer även på mig för varje lyssning men i slutändan måste de visa på scenen vad de går för.

 

San marino

Totalt 6

A-J ger 2 och Ylva ger 4 poäng

Ylva: förra gången han var med var bättre än förra året. Serah vilken babe han är ändå. Årets låt känns som 2006 eller kanske 2002. Det är som San marino fastnat i oo-talet sedan de hade låten om facebook och nu bara kör samma om och om igen. De är så här eurovision ska va. Den är rolig och kanske inte bra men dåligt på ett roligt sätt men scenframträdande måste vara roligt som förra gången när han va med.

A-J: Say Nanana. Ingen vettig text men låten lyckas ju ändå vara catchy och instämmer om att scenframträdandet måste vara roligt för att det ska gå bra för denna låt.

 

Alla länder i Semifinal 1

Land och bidrag A-J Ylva
Cypern/ Kypros 3
Montenegro
Finland/ Suomi 1 1
Poland/ Puola 4 5
Slovenien/ Slovenia 4 4
Tjeckien/ Tsekki 2
Ungern/ Unkari 3
Vitryssland/ Valkovenäjä
Serbien/ Serbia 1
Belgien/ Belgia
Georgien/ Georgia 2 2
Australien/ Australia 1
Island/ Islanti 3 4
Estland 1 2
portugal 1 2
Grekland/ Kreikka 3 5
San marino 2 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s